Fredag ettermiddag og sjøen lå der stille og klar. Tok med fiskestangen og gikk for makrell til middag. |
Det tok ikke lang tid før første satt på kroken. En sprek og fin makrell. Og det ble med den ene fisken. |
Klassisk skarvemotiv. |
Tydelig at skarven er blitt vant til båtfolk gjennom sommeren. Jeg kom helt inn til sjømerket før den fløy. |
Politibåten kom kjørende i full fart rett utenfor. Den ble hele tre passeringer på turen, så de var nok under øving. |
Det ble nesten litt for varmt i neoprenen når solen skinte hele tiden. Det hadde ikke jeg beregnet. |
Klare tegn til ettermiddagsbyger, så jeg drar hjemover etter 3 fine timer på sjøen! Makrellen ble laget til ben og skinnfrie fileter og stekt til forrett. Nam nam. |
Man trenger bare én makrell til middag, så er det nok for den sommeren, spør du meg. :) Men de er steike artig å få på kroken.
SvarSlettHei. Er enig med at nakrell er artig å få på kroken, men antallet kan diskuteres. Prøv å lage ben og skinnfri ryggfilet som du steker. Det gir en annen opplevelse og blir ikke så kraftig mat. Mye av fettet og smaken sitter i skinnet.
SlettJeg spiste 4 renskårne makrell med brisling til forrett. Se mitt neste innlegg.
Jeg takker for fine bilder og gode historier i bloggen din. Du skal vite at jeg følger med, selv om jeg ikke kommenterer hver gang.
Makrellhilsen Truls