torsdag 3. september 2009

Torsdag 3/9 Oppsummering

Det har i løpet av turen blitt mange inntrykk og jeg gjør meg noen refleksjoner.
Som padler ville jeg dratt tilbake til Helgelandskysten fra Brønnøysund til nord Sandnessjøen. Ett eldorado med øyer og overnattingsmuligheter. Sikkert fint å sykle i området fra øy til øy mer ferge. Området har øyer (Vega, Dønna) med høye fjell som går rett ned i sjøen og flotte fjell på fastlandet.
Som bilturist ville jeg valgt Lofoten/Vesterålen som område. Flott natur (ikke så vill som jeg hadde trodd), og det er flere kultur/håndtverksteder å besøke.
Padle Bygdin er for spesielt interesserte. Særlig med 8-12 grader i luften på dagtid og 6-8 grader i vannet. Båttur med MS Bygdin er sikkert fint, men det bør være finvær og temperatur til å sitte ute.
Vi har fått prøvet ut utstyret vårt, og jeg vil her fremheve noe av utstyret som ikke bare er padleutstyr.
Ligge underlag;  Exped SynMat 7 DLX - som de gamle luftmadrassene og 70 mm tykkelse. Det har innebygget pumpe. I tillegg hadde jeg ett overtrekk på underlaget som ga meg en stolløsning. Exped Chair Kit-M. Meget fornøyd. Underlaget finnes i mange ulike tykkelser og isolasjonsmateriale, så sjekk nøye før bestilling.
Telt;  Exped Orion Extreme. Jeg forkastet mine tunneltelt og kjøpte ett selvbærende telt med stor høyde innvendig. Ett 2 mannstelt med åpning i begge sider. Fungerte helt optimalt.  At teltet er selvbærende , gjør at det står selv uten plugger.
Kokeapparat: JETBOIL 1 L KOMP KOKESYST PCS Det koker opp 1 liter vann på 90 sekunder. Jeg slet litt med tennmekanismen når den var blitt fuktig. Liten og lett løsning når posemat er planen. Hjemme fant jeg en plastfot til ett gammelt gass kokeapparat, som du fester på gassboksen. Den var mer stabil enn foten du kan få kjøpt som tilleggsutstyr.
Av padleutstyr er tørrdraktene vi brukte, helt nødvendig på slike turer.
Ellers vil jeg fremheve en årevott som beste utstyrsbit; Padler Padlehanske Kort. Denne festes til padleåren, og du griper padleråren inne votten. Jeg brukte den på hele turen og klarte meg helt uten hansker. Selv når det regnet og blåste. Votten finnes også i en vinterutgave (har ikke testet).
Posemat fra Real en fin turmat, men jeg foretrekker brødmat som ett eller to av måltidene i løpet av dagen. Posematen er kraftig kost, så vi hadde flere ganger glede av maten i lang tid etter måltidet.
Er det noen spørsmål ellers, så ta kontakt.
Padlehilsen
Truls

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar