onsdag 7. juli 2010

Kristiansand - Kragerø 2 - 7. juli

Bildene fra turen ligger som link til slutt.
Fredag ettermiddag startet vi fra Kristiansand etter biltur fra Oslo via Kragerø for å hente Niels Erik som hadde satt igjen bilen sin. Beate skulle videre med vår bil og møte oss i Kragerø etter ferdig tur.
Ved start manglet jeg kartmappen med kart over dagens padleområde. Den var nok forlagt på biltaket ved avlessing og blitt borte med bilen. Så vi fulgte GPS'en til Niels Erik denne dagen. Natten tok vi på Havglimt leirsted for Misjonen på Ulvøya.







Lørdag startet med havtåke som senere ble til regn og vått det meste av dagen. Vi tok mesteparten av Blindleia men med en avstikker til Brekkestø. Der kjøpte vi ferske reker som vi inntok på hytta til Jeanette på Justøya, der Beate var på besøk. Teltleir på Ytre Maløya ved Grimstad litt sent på dagen. Bedre å padle enn å sitte i teltet når det regner, så vi padlet lenge. Etter ankomst lettet været og vi slapp mer regn den dagen.





Søndag startet med pent vær og god bris tidlig. Den økte på utover dagen, så vi fikk en fin medvind padling utaskjærs mot Arendal. Etter en lunsjpause ved utløpet av Nidelva, og vinden økte i styrke, bestemte vi oss for å ta Nidelva inn til Arendal. Espen tok oss i mot på hytta sin og vi fikk ligge i bua over natten.







Mandag var butikkene åpne i Arendal, så vi kunne kjøpe D-serien av båtsportkart som jeg hadde glemt hjemme.  Ut i fra Arendal møtte vi far og sønn på tur fra Tromsø til Tønsberg og fikk oss en kort prat. Etter det padlet vi indre led med mange fine områder, hadde en stans i Kilsund for handling og lunsj, og fant senere leir nær Lyngør. Vinden var med oss så vi kom langt uten mye bruk av krefter.






Tirsdag med pent vær og vestavind (fralandsvind). Vi padlet gjennom Lyngør sentrum og holdt oss i le av øyer og land. Svingte innom Risør for å hente drikkevann og det ble tid til ett besøk i butikken Havpadleren. Tråklet oss deretter innimellom alle trange sund vi fant på vei til Portør. Leir ble etablert på en holme utenfor Portør. I dag ble det fersk torsk til middag. nam nam... Fin avveksling fra posemat.




Onsdag; Etter en flott natt svingte vi innom søndre og nordre Rauane, Skratta og ut til fergeleie på Jomfruland. Der ble det burger og øl :-)
Etter rådslagning og værrapport ble det bestemt at turen var slutt og vi padlet til Kragerø via Kreppa. Vinden hadde økt kraftig så det ble mye plask og vind i fjeset opp til Kragerø. Etter vel å ha satt Niels Erik av og takket for fin tur, gikk veien ut til våre venner på Skåtøy for hyggelig samvær i helgen, med Beate som kommer i morgen.

Bilder fra turen her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar