lørdag 28. mai 2011

Håøya rundt på 24 timer

Det ble bedre vær enn forventet og jeg slapp motvind på fredagen. Startet fra Ormsund kl 13 fredag og var tilbake 24 timer senere med en natt på nordspissen av Håøya. Valgte tørrdrakt på turen pga regnbygene som var meldt. Fikk noen på fredag ettermiddag og kom hjem før regnet startet på lørdagen. Brukte 7 timer med pauser til leirplassen og var mør i kroppen
Lørdag morgen startet med sol og stille. Så for meg en varm dag i tørrdrakt, men "heldigvis" så skyet det over, og med litt vind fra vest ble det ganske bra i tørrdrakten. Etter å ha passert Slemmestad tok jeg korteste vei hjemover, med åpne strekk og vinden i ryggen til Gåsøya og derfra med vinden fra siden til Nesoddtangen. Vinden økte på og det ble mye plask med tung kajakk. Ikke minst ved kryssing av Bunnefjorden over til Ormsund med vinden rett fra siden. På Nesoddtangen traff jeg 2 tyskere som hadde vært ute i 16 dager fra Gøteborg og de skulle avslutte turen på Oslo kajakklubb.
Det var tung å løfte kajakken på bilen etter turen...
Steilene var første stans på turen.
 Etter ett varm måltid på Søndre Askeholme bar det videre. Søndre Askeholme har plass for ett telt og fin strand for ilandstigning. De store båtene går på begge sider av holmene.
Flott leirplass på nordenden av Håøya. Håpet på kveldssol, men den ble borte da jeg gikk i land.
Etter stekte pølser gikk en sliten kropp tidlig i teltet.
 Lørdag morgen 0800 på vannet til sol og blikk. Bare nydelig....
I gamle dager blåste denne livbåten på land og siden ble den der. Hva er egentlig historen?

1 kommentar:

  1. Ja det var litt av en 24 timerstur. Må ha kjent den i kroppen ja !

    SvarSlett