søndag 30. august 2009

Søndag 30/8 På land igjen

Værmeldingen for området her er regn og kraftig vind de neste dagene . Så vi padlet sydover på østsiden av Herøy og Tenna tilbake til bilen. En tur på ca 2,5 timer.
Vi rakk fergen fra Dønna til Sandnessjøen med god margin, i forhold til på vei ut. Da var vi siste bil ombord da fergen skulle gå.  Derfra går veien til Tjøtta. Visste dere at Peder Dass er født på Herøy og at Peder Dass museet ligger på Alstadhaug. (Vi bare kjørte forbi. Turistdelen for komme en annen gang.) Fra Tjøtta med ferge til Brønnøysund, via Ylvingen og Vega. Dette er en rute som bare går på søndager.
Påtenkt fiskemiddag på restaurant i Brønnøysund ble erstattet av pølse på Statoil og non-stop biltur til Beitostølen. Fremme 0600 og vi gikk rett i køya på Niels Erik sin hytte.


Leiren er brutt og ferden mot bilen i gang. Stille og bra vær, men bygene skimtes i horisonten.

Det begynner å blåse opp og regnet nærmer seg fra flere kanter.


Sydvesten jeg kjøpte på Reine kom til nytte.

Kald og våt mann har tissepause.

Bilen står bak huset på toppen. En trekkfull plassering av ett hus.


Niels Erik i ett sentimentalt øyeblikk - ikke mer padling i Nordland.........Dette fikk plass i kajakken. Vi fikk rutine på pakking.


Glade gutter har lunsj på Tjøtta fergeleie. 2 korte timer å vente til avgang.... Skulle vi tatt E6 i stedet for kystveien RV17!!!

1 kommentar:

  1. Hei Igjen Truls. Beklager at jeg har vært "borte " noen dager. Måtte både jobbe litt og en tur på hytta. Jeg må si jheg er imponert over at dere holder ut. Flott natur, men er det ikke snart nok fjorder og kirker ? Snakket med Beate i går. Hun mener faktisk du har litt talent for kultur !!! Sjønner jo at det er riktig når jeg ser alle museumsbildene dine. Fortsatt god tur. Hilsen Rudi

    SvarSlett